Tengeri képzések

TENGERI KISHAJÓVEZETŐI KÉPZÉS

Tengerészvizsgákat, ezen belül kedvtelési célú tengeri kishajóvezetői vizsgát is az tehet, aki ért a hajóhoz és a hajóvezetéshez, azaz van belvízi hajóvezetői képesítése.  Rendelkezik alapvető angol nyelvtudással, valamint a szakorvosi vizsgálatok során alkalmasnak találják a feladatra.

 

Iskolánkban az IMO (Nemzetközi Tengerész Szervezet), és a NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság) által jóváhagyott és ellenőrzött tematika és módszer szerint, szakoktatók segítségével folyik az elméleti és gyakorlati képzés az alábbi tanfolyamok keretében.

20160525_144847

Hajóvezetői képzés

A megszerezhető és nemzetközileg elismert képesítések, a vizsgáktól és a gyakorlattól függően egy kötelező korlátozásrendszer lépcsőfokai, ahol a korlátozás a part vonalától való eltávolodást jelenti. Minden fokozat elérése sikeres elméleti vizsga és gyakorlati képzés után lehetséges.

 

Az elméleti vizsgára felkészítő tanfolyam:

Indul:

III. osztályú: 2017. november 28., 09 óra (kedd)

II. osztályú: 2017. november 21., 17 óra (szerda)

Témái:

Parthajózástan, földrajzi navigáció, elektronikus navigáció, meteorológia, kitérési szabályzat, mentés-felkutatás, segélykérés, tengerjog, környezetvédelem.

Ára:

III. osztály, 12 tmf             60 óra       78.000 Ft+Áfa

II. osztály, „A” 200 tmf        36 óra       54.000 Ft+Áfa

II. osztály, „B” 200 tmf        18 óra       27.000 Ft+Áfa

II. osztály, „C” 200 tmf        10 óra       15.000 Ft+Áfa

 

Vizsgadíjak:

III. osztály vizsga díja:   50.000 Ft

II. osztály vizsga díja:    50.000 Ft

 

IMG_20160526_200440


A gyakorlati hajóvezetői tanfolyam:
 

Az Adriai tengeren vitorlás- és motoros hajón történik, hajókezelési-, manőverezési-, navigációs-, forgalmi- és havaria helyzetkezelési gyakorlat keretében.

Ára: szervezéstől függően, de 100.-eur/ fő/nap

Elsősegély tanfolyam és egészségügyi alkalmasság:

Megléte minden fokozatú tengeri hajóvezető részére vizsgafeltétel. Az egészségügyi alkalmasság vizsgálata és az igazolás kiadása, valamint az alapfokú elsősegély nyújtó tanfolyam a Merényi Gusztáv Kórházban történik.

 

 

Rádiókezelői képzés

Indul:

        SRC, LRC új tanfolyam: szervezés után (4 nap)

        SRC, LRC felújító: szervezés után

 

Vizsgadíjak:

SRC: 27.000 Ft

LRC: 27.000 Ft

Korlátozott rádiókezelői képzés (SRC)

A III. osztályú parthajózási hajóvezetői képesítés melléklete, ahol a korlátozott hatósugarú rádiókommunikációs berendezések kezelésének és forgalmazásának szabályait kell megtanulni, valamint szimulátoron begyakorolni, angol szaknyelven.

A tananyag elsajátítása CD lemezről, egyéni felkészüléssel történik, konzultációs lehetőséggel, rádió szimulátoros gyakorlattal.

Ára: 38.000 Ft+Áfa

Korlátozás nélküli rádiókezelői képzés (LRC)

A II. és I. osztályú nyílt tengeri hajóvezetői képesítések melléklete, ahol a nagy hatótávolságú rádiókommunikációs berendezések kezelésének és forgalmazásának szabályait kell megtanulni, valamint szimulátoron begyakorolni, angol szaknyelven.

A tananyag elsajátítása CD lemezről, egyéni felkészüléssel történik, konzultációs lehetőséggel, rádió szimulátoros gyakorlattal.

Ára: 75.000 Ft+Áfa